ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 

 

                            Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Η 25η Μαρτίου είναι επέτειος δύο χαιρετισμών, του «χαίρε και χαριτωμένη Μαρία» και του «χαίρε ώ χαίρε λευτεριά». Αυτή τη μέρα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, πως η Παναγία θα γεννήσει τον Υιό του Θεού. Τιμούμε όμως, και τους ήρωες της επανάστασης του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους ώστε η πατρίδα μας να είναι ελεύθερη.

https://www.youtube.com/watch?t=12&v=QDExS9oqtGI

 Στο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσσας, οι μαθητές της  ΣΤ` τάξης τίμησαν τους ήρωες του `21 με λαμπρή γιορτή που έγινε στο χώρο του σχολείου την Τρίτη  24 Μαρτίου 2015. Αρχικά, η υπεύθυνη δασκάλα κα Τάκα Αικατερίνη παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία σχετικά με την παρουσία της Βερδικούσσας στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι μαθητές  με τα τραγούδια , τα ποιήματα ,τις αφηγήσεις και το θεατρικό  με τίτλο «Το μεγάλο Χρέος» μας έδωσαν τα μηνύματα της ημέρας αυτής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  η κα Σούλα Αγρόδημου αντιπρόσωπος της κοινότητας Βερδικούσας,   ο πάτερ Αθανάσιος,  αντιπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και πλήθος γονέων που χειροκρότησαν τους μικρούς μαθητές μας.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου εκπαιδευτικοί και μαθητές εκκλησιαστήκαμε και τιμήσαμε τους νεκρούς ήρωες του 1821 . Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα  της Ε` τάξης κα Παπακωνσταντίνου Ευθυμία η οποία παραστατικά και γλαφυρά μας μετέφερε στην εποχή του `21 και φόρτισε συναισθηματικά τις καρδιές μας με τον ανείπωτο ζήλο της προσφοράς των αγωνιστών στο  Έθνος μας. Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση ούτε και η κατάθεση στεφανιών στο ηρώο των πεσόντων αγωνιστών στρατιωτών.