ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ


 

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

   Την Δευτέρα  27 Οκτωβρίου 2014 γιορτάσαμε στο σχολείο την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2014 με ποιήματα, τραγούδια , βίντεο και ένα μικρό θεατρικό . Την επιμέλεια της γιορτής είχε η δασκάλα της Γ` τάξης κα Δαούλα Νίκη και συμμετείχαν οι μαθητές των Γ` και Δ` τάξεων. Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, η δ/ντρια κα Μπακάλμπαση Ελένη παρέδωσε την σημαία στους αριστούχους μαθητές Οικονόμου Μαρία και Τέλιο Φιλιππο και αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελληνικής Σημαίας.

   Την όμορφη γιορτή παρακολούθησαν οι γονείς των μαθητών , οι εκπαιδευτικοί του σχολείου , οι μαθητές, τα νήπια με τη δασκάλα τους. Στη γιορτή μας παρευρέθηκε ο πάτερ Αθανάσιος ο οποίος τιμά με την παρουσία του κάθε μαθητική μας  εκδήλωση.  Για το πρόγραμμα της εκδήλωσής μας πατήστε εδώ.             

 

     "Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 ήρθαμε στο σχολείο όλοι οι μαθητές για να τιμήσουμε αυτούς που πολέμησαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Κάναμε την προσευχή και η γιορτή μας ξεκίνησε. Αφηγήτρια της εκδήλωσης ήταν η μαθήτρια Καρκατσέλα Κων/να. Τραγούδια για τους ήρωες τραγούδησε η χορωδία και οι μαθητές της Δ` & Γ` τάξης έπαιξαν σε θεατρικό που είχε σχέση με παιδιά που πήγαιναν στον πόλεμο, μανάδες να πλέκουν για να στείλουν τρόφιμα στα παιδιά τους που πολεμούσαν. Υπεύθυνη της γιορτής ήταν η δασκάλα κα Δαούλα Νίκη.

    Την επόμενη ημέρα την Τρίτη 28 Οκτωβρίου όλοι οι μαθητές ήρθαμε στο σχολείο με τα ρούχα της παρέλασης και μετά  πήγαμε στην εκκλησία για τη Θεία Λειτουργία. Όλα τα παιδιά κοινώνησαν. Μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών και μετά κατεβήκαμε στην πλατεία όπου έγινε η παρέλαση. Πρώτα παρέλασαν τα νήπια ,μετά οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τέλος οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου. Οι γονείς μας χειροκρότησαν και εμείς νιώσαμε υπερήφανοι."

                                                    Εργασία της μαθήτριας     Γελαλή Ηλιάνα  (Ε` τάξη)