ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΤΟ ΧΩΡΙΟ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


 

      ΘΕΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ 2013

ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

Ο «Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», κατά το έτος εφαρμογής 2012-2013, σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά, αφού κατατέθηκαν 1.035 έργα, έναντι των 470 που είχαν κατατεθεί το προηγούμενο έτος εφαρμογής του θεσμού, από 1.850 εκπαιδευτικούς, ενώ ο πληροφοριακός κόμβος (http://excellence.sch.gr) δέχτηκε περισσότερες από 250.000 επισκέψεις φτάνοντας συνολικά τις 674.600.

Η κατανομή της αξιολόγησης των υποβληθέντων έργων έγινε λαμβάνοντας υπόψη το θεματικό πεδίο ανά ειδικότητα και η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια μη αμειβόμενης Επιστημονικής Επιτροπής, αποτελούμενης από 654 μέλη.

Η διαδικασία αξιολόγησης προέβλεπε διπλή ανώνυμη κρίση και βαθμολόγηση, ενώ η τελική βαθμολογία κάθε έργου προέκυψε από το άθροισμα της βαθμολογίας των 2 κριτών. Κάθε κριτής μπορούσε να βαθμολογήσει ένα έργο από 18 μέχρι 180 μονάδες, στηριζόμενος σε συγκεκριμένα κριτήρια και προδιαγραφές, οι οποίες είχαν γνωστοποιηθεί παράλληλα με το χρόνο υποβολής των προτάσεων. Στις περιπτώσεις που η διαφορά ανάμεσα στους δύο κριτές ήταν μεγαλύτερη των 60 μονάδων, υπήρξε επαναξιολόγηση των έργων από 3ο κριτή αντίστοιχης ειδικότητας. Η τελική βαθμολογία των έργων αυτών προέκυψε από το άθροισμα των δύο αξιολογήσεων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Η τελική κατάταξη των έργων προέκυψε από τη συνολική βαθμολογία ανά έργο, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θεματικού πεδίου.

 

Αναφορικά με το σχολείο μας υποβλήθηκαν 2 έργα :

1)      κωδικός έργου :    7225

τίτλος:    « Στα μονοπάτια του βιβλίου- από την ανάγνωση μέχρι τη συγγραφή και την παρουσίαση

βαθμολογία:   323/360

σχόλια κριτών :    πάρα πολύ καλή προσπάθεια…. αξίζει μια διάκριση έστω και μικρότερη &   Μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη προσπάθεια άξια συγχαρητηρίων

θέση:    286/1035

 

2)       κωδικός έργου :   7107

       τίτλος:    «Τα ΜΜΕ και η παραγωγή της είδησης – οι ‘ Μικροί Ερρευνητές’    

       αρθρογραφούν»

βαθμολογία:   310/360

σχόλια κριτών :   πρόκειται για μια αξιόλογη  και αποτελεσματική προσπάθεια &   η έκδοση σχολικής εφημερίδας δεν αποτελεί καινοτομία αλλά αξιολογείται ως τέτοια δεδομένων των συνθηκών του σχολείου… οι εκπαιδευτικοί αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή τους την πρωτοβουλία…

θέση:     410/1035

              ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

            ΜΠΑΚΑΛΜΠΑΣΗ ΕΛΕΝΗ-     ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ – ΚΑΛΕΣΗ   

             ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ- ΚΥΡΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ – ΚΑΤΣΟΥΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-

           ΤΣΕΤΣΙΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ- ΔΑΟΥΛΑ ΝΙΚΗ- ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ