ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

  (όπως την περιγράφει ο μαθητής Κ. Σδάνης, Β` τάξη)

 

 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή 20 και 21 Νοεμβρίου 2014 πήγαμε διήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε την σημερινή Βουλή των Ελλήνων . Εκεί ξεναγηθήκαμε από μια κυρία στους χώρους της Βουλής. Έξω από την Βουλή υπάρχει το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που το φυλάνε δύο τσολιάδες.

Μετά τη Βουλή επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ακρόπολης. Το κτίριο του Μουσείου είναι εντυπωσιακό. Το δάπεδό του είναι φτιαγμένο από διαφανές υλικό που μας αφήνει την εντύπωση ότι περπατάμε στην Αρχαία Αθήνα. Μέσα στο Μουσείο είδαμε τις πέντε Καρυάτιδες. Η έκτη Καρυάτιδα έχει κλαπεί  και βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Εκεί παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικά με την κατασκευή του Παρθενώνα και τις καταστροφές που έχει υποστεί κατά καιρούς. Όταν βγήκαμε από το Μουσείο περπατήσαμε στο Θησείο , στην Πλάκα και μετά από τη δίωρη βόλτα μας καταλήξαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Η επόμενη ημέρα ήταν επίσης γεμάτη αφού προλάβαμε και επισκεφτήκαμε διαφορετικά μέρη. Ξεκινήσαμε με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο όπου μας μίλησαν για υγιεινή διατροφή. Μετά πήγαμε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο) και παρακολουθήσαμε μία ταινία με τίτλο «Το μυστήριο της Ζωής». Όση ώρα περιμέναμε ξεναγηθήκαμε στην Έκθεση με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Τέλος, επισκεφτήκαμε το Αττικό Πάρκο που είδαμε ζώα από όλο τον κόσμο , διάφορα πουλιά και το καταπληκτικό θέαμα με τα δελφίνια. Έτσι τελείωσε η εκδρομή μας και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Η εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές του Δ. Σχ. Βλαχογιαννίου. Συγχαρητήρια στις κυρίες που μας συνόδευαν και οργάνωσαν την εκδρομή  γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε όλα αυτά που ανέφερα.