ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΑΔΑΣ  ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

 

Στα πλαίσια εκπόνησης του περιβαλλοντικού προγράμματος «Το δάσος μας» από τους μαθητές των Β`, Ε` & ΣΤ` τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσας, επισκέφτηκαν το σχολείο ομάδα του Δασαρχείου Ελασσόνας αποτελούμενη από τους : κα Φτίκα Ζωή (Δασολόγο-Δασάρχη Ελασσόνας),  κα Πετσούλα Βιολέτα (Δασοπόνο) και τον κο Αληπρασίτη Βασίλειο (Δασοφύλακα) οι οποίοι με συνέπεια και πολλή υπομονή παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου την εισήγησή τους σχετικά με τη χλωρίδα και πανίδα του όμορφου δάσους του χωριού τους.

Επίσης πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση  φυτών σε παρτέρι του σχολείου  και επιτόπια επίσκεψη στο δάσος όπου οι μαθητές παρατήρησαν όσα είχαν ακούσει στην εισήγηση των δασολόγων. Οι μαθητές της Ε` τάξης πήραν μια μικρή συνέντευξη από την κα Φτίκα  Ζωή με σκοπό να την παρουσιάσουν στην εφημερίδα τους  τον επόμενο μήνα. Επιφυλάχτηκαν δε να στείλουν κάποιες ζωγραφιές τους με θέμα «Το Δάσος» στο Δασαρχείο Ελασσόνας για να θυμόμαστε όλοι την ημέρα αυτή.

Η διευθύντρια κα Μπακάλμπαση Ελένη και οι δάσκαλοι υπεύθυνοι του προγράμματος κος Νικολακούλης Γ., κος Καρβέλης Β., και Ζησοπούλου Ε.,  ευχαριστούν την ομάδα του Δασαρχείου Ελασσόνας και κυρίως την δασάρχη κα Φτίκα για την βοήθειά τους και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους αλλά και τους υπεύθυνους του Δασαρχείου Λάρισας οι οποίοι παραχώρησαν τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν στη δενδροφύτευση.