ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ 110 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

 

        Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσσας επισκέφτηκαν την 110 Πτέρυγα Μάχης την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, και συγκεκριμένα τον μετεωρολογικό σταθμό και τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Σκοπός της επίσκεψης αυτής να ενημερωθούν πάνω στον τρόπο πρόγνωσης των καιρικών φαινομένων και φυσικά να δουν από κοντά  τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται γι` αυτό το σκοπό και να κατανοήσουν πως λειτουργεί και τι σημαίνει πύργος ελέγχου ενός αεροδρομίου. Βοηθοί μας στην όλη δράση οι αεροπόροι της Μοίρας Επιχειρησιακής Υποστήριξης  Αντισμήναρχος κος Θολιώτης Νικόλαος που μας υποδέχτηκε και μας ενημέρωσε γενικά για το αεροδρόμιο και την 110 Πτέρυγα Μάχης και ο Ανθυπασπιστής κος Μαρβάκης Αντώνης (μετεωρολόγος) ο οποίος μας εξήγησε αναλυτικά τα της πρόγνωσης του καιρού. Οι μαθητές μάλιστα πήραν μια μικρή συνέντευξη από τον  Μαρβάκη Α., η οποία θα είναι το κύριο θέμα της σχολικής εφημερίδας που θα εκδοθεί τον Μάρτιο.

 

 

        Στη συνέχεια, το σχολείο επισκέφτηκε το Αστεροσκοπείο Λάρισας    «ΑΡΙΣΤΕΥΣ»  στην Γιάννουλη όπου ο κος Χουϊνάβας Ιωάννης (αστροφυσικός) στην ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη με σύγχρονα όργανα προβολής αίθουσα του β' ορόφου,  μας μίλησε για την ιστορία του Αστεροσκοπείου, μας εξήγησε ποια είναι τα αστέρια, πως μπορούμε να δούμε τους πλανήτες και πρόβαλε  βίντεο αστρονομικού ενδιαφέροντος. Οι μαθητές λόγω της βροχής δεν μπόρεσαν να δουν τον ήλιο με το τηλεσκόπιο που βρίσκεται στην ταράτσα του κτιρίου αλλά αποζημιώθηκαν με το να κοιτάξουν μέσα από ένα φορητό τηλεσκόπιο. Υποσχέθηκαν δε, να επιστρέψουν μια Πέμπτη απόγευμα με τους γονείς τους ώστε να θαυμάσουν  τα άστρα και τον ήλιο και φυσικά να μάθουν περισσότερα για το σύμπαν.

 

 

       Tο τελευταίο, αλλά πιο διασκεδαστικό μέρος της εκδρομής μας, περιελάμβανε παιχνίδι στον όμορφο χώρο του SuperBowl Sports Park.

 

         Η Δ/ντρια και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσσας ευχαριστούν τους κους κους Θολιώτη Νικόλαο, Μαρβάκη Αντώνιο και Χουϊνάβα Ιωάννη για την συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση  της επίσκεψης των μαθητών στην Λάρισα.