ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 

E-TWINNING PROJECT

 

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά θα συνεχίσουμε το καινοτόμο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε την περσινή χρονιά με θέμα «Etwinning in the daily educational activities».

Φέτος συνεργαζόμαστε με τα εξής ξένα σχολεία:

 

1)Collège Antoine Delafont, Γαλλία

2)ICS "Marco Polo-Viani" di Viareggio - Plesso Secondaria di I Grado, Ιταλία

3) Súkromná základná škola, Oravská cesta 11, Žilina, Σλοβακία

4) Ιstituto comprensivo castelnuovo di garfagnana, Ιταλία

 5) O.D. Santo Domingo de Silos, Ισπανία

6) Colegio San José, Ισπανία

Οι μαθητές θα μιλήσουν για τις ασχολίες τους στον ελεύθερο χρόνο τους, για τις διατροφικές τους συνήθειες και θα αλληλογραφήσουν στα αγγλικά και γαλλικά με μαθητές των συνεργαζόμενων  σχολείων.

 Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα συνδημιουργήσουν ένα  ηλεκτρονικό βιβλίο με θέμα τη διατροφή. Αυτό το ebook θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το πρώτο του κεφάλαιο ήδη ολοκληρώθηκε και αποτελείται από μια έρευνα με θέμα «Ο τρόπος που τρεφόμαστε». Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απάντησαν σε 28 ερωτήσεις. Οι απαντήσεις ποσοτικοποιήθηκαν και καταδεικνύουν τις διατροφικές συνήθειες των σημερινών νέων στις χώρες της Ευρώπης.

Αν πατήσετε εδώ θα δείτε τις απαντήσεις των 21 μαθητών του σχολείου μας σε πίνακα και ποσοστά.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από 2 πειράματα που αφορούν την διατροφή μας. Στο πρώτο ανιχνεύσαμε την ποσότητα αμύλου σε διάφορες τροφές και το δεύτερο στην ποσότητα των αερίων που  δημιουργούνται στο στομάχι μας όταν τα καταναλώνουμε. Αν πατήσετε εδώ & εδώ θα δείτε τα δύο πειράματα.

Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει τις συνταγές των διαφόρων χωρών που μαγειρεύονται από μαθητές άλλων σχολείων. Έτσι εμείς αναλάβαμε να μαγειρέψουμε ιταλικές συνταγές (μακαρόνια με τόνο, μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, μακαρόνια με ρεβύθια, μια σαλάτα με ντομάτα και τυρί και polenta)και φυσικά τις καταναλώσαμε. Αν πατήσετε εδώ θα δείτε την διαδικασία.

Επίσης οι μαθητές του Colegio San José, Ισπανία και του ICS "Marco Polo-Viani" di Viareggio - Plesso Secondaria di I Grado, Ιταλία μας έστειλαν χριστουγεννιάτικες κάρτες που πολύ μας άρεσαν . Τους ευχαριστούμε γι αυτό!!!

Όμως οι δράσεις μας συνεχίζονται και αφορούν στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τρία ως τώρα σχολεία: το ιταλικό στο οποίο υπεύθυνη είναι η κα. Luise, το Γαλλικό με την κα Severine και το Σλαβάκικο με τον κο Marcel. Μιλήσαμε στ` Αγγλικά και κάναμε εύκολες ερωτήσεις αλλά απαντήσαμε και σε ερωτήσεις των ξένων μαθητών. Ανυπομονούμε να συνομιλήσουμε και με τα υπόλοιπα σχολεία επίσης. Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Τραγουδήσαμε όμως τα αγγλικά κάλαντα(jingle bells) όλα τα σχολεία . Αν θέλετε να δείτε να τραγουδάμε πατήστε εδώ:

https://www.dropbox.com/s/8ybvxbxltbq5yuq/Christmas%20-%20etwinning.mp4?dl=0