ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  «ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ»

  

Οι μαθητές των Δ` Ε` και ΣΤ` τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσσας συμμετείχαν  δραστικά στο φεστιβάλ «Ολύμπου Γεύσεις» που διοργανώθηκε από την Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε. του Δήμου Ελασσόνας και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 σε τέσσερα σημεία στην πόλη της Ελασσόνας.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βερδικούσσας παρουσίασαν σε άλλα σχολεία  στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας- Αίθουσα Βασίλειος Φαρμάκης, το ηλεκτρονικό τους βιβλίο με θέμα την διατροφή . Η εργασία αυτή αναπτύχθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού προγράμματος E-twinning  που πραγματοποιείται στο σχολείο από την σχολική χρονιά 2013-14 με γενικό τίτλο «E-twinning in the daily educational  activities» σε συνεργασία με άλλα 4 Ευρωπαϊκά σχολεία από την Γαλλία, την Ισπανία, την Σλοβακία και την Ιταλία. Πρόκειται για μια εργασία που βασίζεται στην συνεργασία και την αλληλεπίδραση.

Οι μαθητές βέβαια, δεν έχασαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα προϊόντα σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα  -ελληνικά και ξένα- στην Κεντρική Πλατεία και να δοκιμάσουν εναλλακτικές δραστηριότητες όπως αναρρίχηση και τοξοβολία σε ειδικό χώρο στην μικρή πλατεία της πόλης της Ελασσόνας όπως και  να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον βίντεο στην αίθουσα του ΚΠΕ Ελασσόνας-Κισσάβου. Ο ζεστός καιρός ήταν σύμμαχος όλων των δράσεων και οι μαθητές επέστρεψαν στο χωριό τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Μπακάλμπαση Ελένη, Ζουρλαδάνης Β. ,Τάκα Αικ., Παπακωνσταντίνου Ευθ., Αγγελέτου Χαρά και Ντούμα Παρ..

 

 

   

                            

                                    ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

                                 

                                           ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ      

                                   

 

                                    

              ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ E-BOOK                                          ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ