ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ


 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΗΠΟΥ ΣΤΟ ΚΠΕ ΕΛΑΣΟΝΑΣ -ΚΙΣΣΑΒΟΥ 

 

"Ο σχολικός κήπος προσφέρει αισθητική απόλαυση, επίσης αποτελεί  ένα χρήσιμο εργαλείο, μέσο για τη σχολική διδασκαλία, η οποία εστιάζει στη διατροφή και την υγεία, δίνει ευκαιρία στα παιδιά  να γνωρίσουν τη διαδικασία της γεωργικής παραγωγής, αλλά αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα για την ΠΕ. Ενθαρρύνει το μαθητή να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, τον προτρέπει να ερευνά, να ανακαλύπτει, να ενεργοποιεί τη φαντασία του και τη δημιουργικότητα του και του προτείνει την αναζήτηση ή τη δημιουργία νοήματος αντί της απομνημόνευσης πληροφοριών" αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων στην εισήγηση-παρουσίαση της δ/ντριας κας Μπακάλμπαση Ελένης και του υπεύθυνου του κήπου κου Λάκη Φάνη στην ημερίδα του ΚΠΕ Ελασσόνας- Κισσσάβου στις 2 Νοεμβρίου 2013 στην Ελασσόνα με θέμα «Δημιουργώντας το σχολικό μας κήπο».  Η παρουσίαση είχε σκοπό να προβάλλει  το σχολικό μας κήπο που ξεκίνησε από την προηγούμενη σχολική χρονιά και συνεχίζεται με πολύ φροντίδα και αμέριστη αγάπη από όλους (μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς) και φέτος.

Η επόμενή μας ενέργεια είναι η δημιουργία θερμοκηπίου με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ελασσόνας και προσωπικά του Δημάρχου κου Πασχόπουλου. 

Στη συγκεκριμένη ημερίδα συμμετείχαν 30  εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και μεταξύ των εισηγητών ήταν οι κα Παπαδοπούλου Μαρία Σχολική Σύμβουλος της περιοχής Ελασσόνας και η Κα Χατζημίχου Κων/να Προϊσταμένη Εκπ/κων Θεμάτων ν. Λάρισας. Οι εκπαιδευόμενοι δάσκαλοι και καθηγητές είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στο βιωματικό εργαστήριο δημιουργώντας το σχολικό κήπο του 1ου Δ. Σχ. Ελασσόνας.

 

 

Κάντε κλικ να δείτε την παρουσίαση:  kiposelassona.pdf