ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 
 
2ο Μαθητικό Συνέδριο

Την Τρίτη  2/6/2015 από τις 8.30 έως τις 13.00, το πρωί στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας πραγματοποιήθηκε το 2ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», όπου οι μαθητές  παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεών τους μέσα από τα Προγράμματα Σχολ. Δραστ. με θέμα τον Πολιτισμό.

 Βασικός σκοπός του συνεδρίου ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Τις εργασίες του Συνεδρίου  πλαισίωσαν  με βιωματικές δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς από τις Υπεύθυνες του Διαχρονικού και του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας.

 Το Μαθητικό Συνέδριο  πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του δήμου Λαρισαίων.

Το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσσας παρουσίασε στην παραπάνω εκδήλωση το βίντεο με τίτλο "Η Ιστορία του σχολείου μου'. Οι μαθητές της ΣΤ` τάξης Παναγιώτης Παναγιώτου, Θεοφανία Μπλιάμπλια, Μαρία Οικονόμου και Άγγελος Συνάπαλος παρουσίασαν την εργασία που θα διαγωνιστεί στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του ΕΚΕΔΙΣΥ. Τους μαθητές συνόδευσαν η δασκάλα της τάξης κα Τάκα Αικατερίνη και η Δ/ντρια κα κα Μπακάλμπαση Ελένη.

Στην εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων κο Δαούλα Θωμά .