ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ


 

                                                 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΤΕΜΠΗ  - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

                                                                     ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ                   

 

Οι μαθητές των Γ`, Δ` και Ε` τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην όμορφη κοιλάδα των Τεμπών και στο γραφικό χωριό των Αμπελακίων την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν από κοντά το αρχοντικό του Σβάρτς όπου και ξεναγήθηκαν από τον ευγενέστατο κο Ευθύμη , το Λαογραφικό μουσείο αλλά και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου . Περπάτησαν στα γραφικά σοκάκια  και φωτογράφησαν τις κρήνες του χωριού αφού εκπονούν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με  τίτλο «Το νερό- πηγή Ζωής».

Τα έξοδα  μεταφοράς των μαθητών καλύφθηκαν από το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας επειδή το σχολείο είχε κερδίσει στο διαγωνισμό με τίτλο «Μαθαίνω Τοπικά» κατά τη σχολική χρονιά 2012-13. Το δε φαγητό στα όμορφα Αμπελάκια ήταν χορηγία του ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ο Πλάτανος», που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, κου Θωμά Ζαχαριάδη.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κοι Νικολακούλης Γεώργιος, Πεντζαροπούλου Βικτωρία, Ψυχιά Βασιλική, Ζουρλαδάνης Βασίλης, Λάκης Φάνης και η δ/ντρια κα Μπακάλμπαση Ελένη.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο χωριό και τα μαθήματά τους  με τις καλύτερες εντυπώσεις και σε αυτό συνηγόρησε ο καιρός και η καλή διάθεση.