ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΖΗΝ

 

            Την Τρίτη 20-1-2015 οι μαθητές της  Γ`, Δ` και Ε` τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω skype το πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου που έχει την έγκριση του ΥΠΑΙΘ, με θέμα : « Η καλή μέρα από τη διατροφή φαίνεται».

         Η διατροφολόγος-διαιτολόγος κα Μπέλλου Έλενα μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της υγιεινής διατροφής , για τα είδη των τροφών και έμαθαν:  τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή στη διάρκεια της μέρας, τι σημαίνει πλήρες πρωινό, τι να πάρουν για κολατσιό στο σχολείο, πώς να  φτιάχνουν  το πιάτο τους, πόσο νερό πρέπει να πίνουν  και πόση φυσική δραστηριότητα είναι αρκετή. Και όλα αυτά μέσα από διάδραση και διάλογο . Στη συνέχεια , η δασκάλα της Δ` τάξης κα Αγγελέτου Χαρά  διάβασε στους μαθητές το παραμύθι του Ε. Τριβιζά «Ο μάγειρας του μαγεμένου τσίρκου» και όλοι μαζί συζήτησαν για το νόημα του παραμυθιού και έκαναν μια απόπειρα δραματοποίησης του.

       Την Τρίτη 27-1-2015 η τηλεδιάσκεψη συνεχίστηκε με το θέμα: «Μείνε Δραστήριος!» Έγινε γνωριμία με τα διάφορα είδη φυσικής δραστηριότητας και τη σημασία της στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών. Με το τέλος της παρουσίασης οι μαθητές μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιο άθλημα μου ταιριάζει, πως η φυσική δραστηριότητα επηρεάζει την υγεία μου και την ανάπτυξη μου; Τι είναι το ισοζύγιο ενέργειας; Είμαι αρκετά δραστήριος; Πως μπορώ να βάλω περισσότερη κίνηση στη ζωή μου;»