ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ


 

 

¨ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»

 

Το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσας  συμμετέχει στο Τοπικό Θεματικό Δίκτυο της Π.Ε. του Ν. Λάρισας με θέμα « Υγιεινή Διατροφή στο σχολείο: Το παράδειγμα των σχολικών κήπων» για το σχ. έτος 2013-14. Υπεύθυνος είναι ο εκπαιδευτικός Λάκης Θεοφάνης ο οποίος συνεργάζεται με τους μαθητές του σχολείου και καλλιεργούν λαχανικά εποχής. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία θερμοκηπίου με την οικονομική στήριξη του Δήμου Ελασσόνας.

Μία δραστηριότητα στην εξέλιξη του όλου εγχειρήματος αποτελεί και  το «Μαγειρεύω με τη σοδειά μου». Έτσι, οι μαθητές της Δ` τάξης  αφού μάζεψαν τα πράσα από το κήπο του σχολείου και  με τη βοήθεια της κας Πουρνάρα Μαργαρίτας (μητέρα μαθητών του σχολείου μας) ετοίμασαν και μοίρασαν στους συμμαθητές και δασκάλους  τους πρασοπιτάκια , τα οποία κατά κοινή ομολογία ήταν πεντανόστιμα και τιμήθηκαν αναλόγως.

Ο σχολικός κήπος προσφέρει αισθητική απόλαυση, επίσης αποτελεί  ένα χρήσιμο εργαλείο για τη σχολική διδασκαλία, η οποία εστιάζει στη διατροφή και την υγεία, δίνει ευκαιρία στα παιδιά  να γνωρίσουν τη διαδικασία της γεωργικής παραγωγής, αλλά αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.