ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

         


 

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2015, στο Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσσας , οι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν με την ανάγνωση του παιδικού βιβλίου- μυθιστορήματος «Στη  σπηλιά της Αρκούδας», το οποίο γράφτηκε από τον δάσκαλο κο Τσακνάκη Γεώργιο που κατάγεται από το χωριό μας. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι μαθητές διάβασαν την όμορφη ιστορία που διαδραματίζεται στην περιοχή της Βερδικούσσας , ζωγράφισαν , αναδιηγήθηκαν το παραμύθι, το δραματοποίησαν και έπαιξαν το παιχνίδι της κρυμμένης λέξης.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον συγγραφέα κο Τσακνάκη Γ.,  από τον οποίο πήραν και μια συνέντευξη για την σχολική εφημερίδα τους. Ο κος Τσακνάκης μίλησε στα παιδιά για την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και των ζώων αφού η ιστορία του βιβλίου του αποτελεί μια επιτυχημένη προσέγγιση στις σχέσεις παιδιού-ζώου-φύσης .