ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ
ΣΧΟΛΕΙΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΤΟ ΧΩΡΙΟ
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


            ΕΛΛΗΝΙΚΑ KAI  ΙΣΠΑΝΙΚΑ    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

 Στα πλαίσια του προγράμματος e-twinning που εφαρμόστηκε  στο σχολείο μας με ευθύνη της δ/ντριας κας Μπακάλμπαση Ελένης το σχ. έτος 2012-13, μαθητές του σχολείου μας συνομίλησαν  με μαθητές ενός ισπανικού σχολείου που ονομάζεται “Colegio público Otero de Navascués"  στη Β.Α. Ισπανία.

  Σε ειδικό ισότοπο, στον οποίο οι μαθητές μπαίνουν με τον κωδικό τους, έχουμε αναρτήσει 4 ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια: τα βαρελάκια, το τζαμί, το μαντηλάκι και τους κλέφτες κι αστυνόμους.   Αυτά τα παιχνίδια τα μεταφράσαμε στα αγγλικά με τη βοήθεια της κας Ιωαννίδου Ελένης, φτιάξαμε ένα power point  και τα στείλαμε στους Ισπανούς μαθητές  οι οποίοι και οφείλουν να  τα παίξουν και να τα παρουσιάσουν σε ειδική γιορτή στους υπόλοιπους τους συμμαθητές τους .

   Το ίδιο κάναμε κι εμείς με τα δικά τους 12 παραδοσιακά παιχνίδια που μας έστειλαν και είναι τα περισσότερα σαν τα δικά μας.  Το σκοινάκι, το κουτσό, το 1,2,3, ζεστή σοκολάτα (το δικό μας αγαλματάκια), η αράχνη (το δικό μας ο γίγαντας) , οι κλέφτες κι αστυνόμοι, το μαντηλάκι, οι τσουβαλοδρομίες, το bote- bote , η αλυσίδα, η τυφλή κότα , το pelota mano και το τράβηγμα σκοινιού (η δική μας διελκυνστίδα). Οι μαθητές του σχολείου μας ζωγράφισαν  τα διάφορα παιχνίδια και τα έπαιξαν  .

   Σκοπός του προγράμματος είναι να   αποκτήσουν οι μαθητές μας την εμπειρία επικοινωνίας με ξένους μαθητές, να εξασκήσουν τα αγγλικά τους και να συνειδητοποιήσουν πόσο μοιάζουμε με άλλους ευρωπαϊκούς λαούς αφού μοιραζόμαστε ίδιες παραδόσεις  και  παιχνίδια όπως το σκοινάκι, το κουτσό κ.λ.π.

Στην ιστοσελίδα μας θα αναρτήσουμε  4 παιχνίδια ισπανικά που μας έστειλαν οι μαθητές από τη χώρα τους με τις επεξηγήσεις στα αγγλικά και τις εργασίες με τα δικά μας παιχνίδια.