ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ


 

 

                                             

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΑΣ

 

Η Στ` τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσσας κατά τη σχ. χρονιά 2013-14 συμμετείχε στον 1ο  Μαθητικό Διαγωνισμό του ΕΚΕΔΙΣΥ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού) με τίτλο ««Αναμνήσεις από τα παλιά σχολικά χρόνια».

 Οι μαθητές : Αβδουλά Ραφαηλία, Δίχρης  Ιωάννης, Δημήρης Αθανάσιος, Θάνος Ιωάννης,  Κόκκα Ηλιάνα, Μούμος Χρήστος. Μπακαλβάς Θέμης, Μπαρούτας  Αποστόλης, Μπλιάμπλιας Γεώργιος, Μπαριώτα Ηλιάνα, Νυχτερίδας Ραφαήλ,  και Πουρνάρας Γεώργιος με τη βοήθεια και συμπαράσταση του δασκάλου τους κου Καρβέλη Βασίλειου και της δ/ντριας κας Μπακάλμπαση Ελένης δημιούργησαν ένα μικρό αλλά άκρως αποτελεσματικό βίντεο με τον τίτλο «Το σχολείο των παππούδων μας» το οποίο διακρίθηκε και απέσπασε βραβείο σε αυτό το διαγωνισμό και στο οποίο ο παππούς Κατίνας Δ. με τρόπο γλαφυρό και παραστατικό περιέγραφε τα μαθητικά του χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι μαθητές της εποχής του.  Τα μαθητικά έργα (που προέρχονταν και από την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση) κρίθηκαν από τους:

 Θανάση Λάλα, δημοσιογράφο -  Κωνσταντίνο Μαλαφάντη, Καθηγητή Παιδαγωγικής της Λογοτεχνίας,  Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών -  Σήφη Μπουζάκη, Καθηγητή Ιστορίας Εκπαίδευσης και Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Πανεπιστήμιο Πατρών - Γεώργιο Καρατάσιο, Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  Σταύρο Γρόσδο, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. και  Χαράλαμπο Γεωργάκαινα, Εκπαιδευτικό. Αξίζει να σημειωθεί πως το Δημοτικό Σχολείο Βερδικούσσας αντιπροσώπευσε ολόκληρο το νομό Λάρισας. Τα videos που διακρίθηκαν, θα αποτελέσουν το κατ΄ αρχήν υλικό για τη δημιουργία Μουσείου Προφορικής Ιστορίας της Εκπαίδευσης, του ΕΚΕΔΙΣΥ.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Αντιπροσωπεία μαθητών με τη συνοδεία της δ/ντριας και του δασκάλου τους αλλά και των γονιών τους παρευρέθηκαν στην όμορφη τελετή και πήραν το βραβείο από τα χέρια του βουλευτή κου Γελαλή Δημήτριου, ο οποίος θυμήθηκε τα μαθητικά του χρόνια στο σχολείο της Βερδικούσας και κατέθεσε τις παιδικές του μαθητικές αναμνήσεις. Οι μαθητές πρόσφεραν ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα στην πρόεδρο του ΕΚΕΔΙΣΥ και ψυχή όλης της προσπάθειας κα Κανταρτζή Ευαγγελία.

Η δ/ντρια του σχολείου αλλά και οι γονείς των μαθητών θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον πάτερ Αθανάσιο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία (των νεοημερολογητών) αλλά και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βερδικούσσας κο Τσέτσιλα Κων/νο, γιατί βοήθησαν οικονομικά  στην πραγματοποίηση του ταξιδιού τους στην Αθήνα. 

Στην εκδήλωση του ΕΚΕΔΙΣΥ παρευρέθηκαν και έδωσαν τα βραβεία ο Υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ κος Νίκος Κασκαβέλης , ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Πέτρος Γερουλάνος, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων  και του Δήμου Γλυφάδας, ο Διευθυντής Σπουδών της Α/θμιας του ΥΠΑΙΘ κος Κώστας Παπαχρήστος , η υπεύθυνη Εκ/κής Τηλεόρασης , η δημοσιογράφος κα Ολίνα Ξενοπούλου και ο κος Τριαντάφυλλος Οικονόμου Ταμίας και Υπεύθυνος Τύπου και Δημ. Σχέσεων -Υπεύθυνος Υλικού & Βιβλιοθήκης της ΔΟΕ.

Η εμπειρία που απέκτησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε όλη την διαδικασία υπήρξε ουσιαστική και εποικοδομητική . Η βράβευση δε, αποτελεί ηθική ανταμοιβή των προσπαθειών  τους.